oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Tips som kommer göra det roligare att städa

Kan man göra städningen roligare? Ja det är klart att man kan! De allra flesta kan nog hålla med om att städningen är mer ett måste än att man tycker det är skoj att göra det. Sedan är det klart att det finns undantag, att en del gillar det. Ett sätt att komma undan det helt, det är så klart att anlita ett städföretag. Men det finns även ett par knep för att du ska kunna städa själv och att det då är lite skojigare att göra det. 

Gör det skoj att städa

För att det ska vara roligare att städa, se till att alltid plocka undan allt, direkt. Låt inte dina saker ligga framme efter du använt dem utan sätt dem där de ska vara. Du gör det då till en vana, utan att ha det som en särskild städsyssla. 

En sak du kan göra för att städningen ska vara roligare är att köpa en ny städprodukt. Kanske en ny superspray eller en bra mopp! Köp och testa om det är något du gillar. 

Musik är annars ett bra sätt att få ett bra humör och göra det lite roligare. Se till att skapa en särskild städ-spellista som innehåller musik som får dig att flyga fram med dammsugaren!

Ge dig själv belöningar så snart du har städat ditt hem. Det måste inte vara dyra, stora grejer. 

Annars, testa att städa på tid, genom att sätta en timer. Under den tiden ska du bara städa, inget annat. 

11 Nov 2020