oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Smart ha en foderautomat för katten

Även om det så klart går bra att ha foder framme för din katt att äta, så kan det vara smart att investera i en så kallad foderautomat. Då kan du bestämma hur ofta och hur mycket foder din katt ska få varje dag, utan att själv behöva hälla upp det. På husdjursrevyn.se kan du jämföra flera olika modeller om du vill. 

Tänk bara på att du inte kan lämna din katt ensam allt för länge, även om du har en foderautomat. Det är ett måste att katten har tillsyn minst två gånger per dag. 

Hitta en bra foderautomat

När du ska köpa en foderautomat så kan det vara bra att se över de modeller som finns och jämföra dem mot varandra. Programmeringen på den bör vara enkel att göra och förstå. Du ska kunna justera den utan att behöva läsa bruksanvisningen varje gång.

Fundera även om det ska vara en viss storlek på den, det handlar om hur ofta du själv måste fylla på den. Se till att automaten är av såpassa bra kvalitet att fodret håller sig fräscht i den.

En annan sak att kolla är hur stora portioner den kan dela ut. Om den har flera olika eller bara en enda inställning. 

Foderautomater är främst för torrfoder. Det finns en variant för våtfoder, men då är det mer av en lucka som öppnas vid bestämda tider.

Två andra saker att kolla över, det är hur säker den är samt om det är svårt att underhålla den.

24 Nov 2022