oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Funderar du på att skaffa ett antiskällhalsband?

Är det så att du funderar på att köpa ett antiskällhalsband, men vill veta lite mer vad det är och vad för sorter det finns? Du kan klicka här för att läsa ett stort test om olika varianter om du vill. Antisköllhalsband är en typ av hundträningsutrustning som används för att minska oönskat skällande hos hundar

Halsbanden i sig är utformade så att de ska kunna ge en mild korrigering när hunden börjar skälla. Idag finns det olika sätt de kan korrigera på. Det är viktigt att du väljer ett som är effektivt och humant.

Tre varianter av antiskällhalsband

Det vanliga är att det finns tre huvudtyper av antiskällhalsband. Dessa brukar vara spray, ljud, ultraljud och vibrationer. Förvisso finns det de med el och stötar, men  dessa är inte att rekommendera att du använder, då de inte är snälla!

Det halsband som är med spray brukar bestå av en doft, ofta citron som sprutar ut om hunden skäller. Sedan är det det med en inbyggd vibrationssensor för att känna av hundens rörelse när den skäller och ger en mild vibration som stör hunden och minskar skällandet. Sedan finns det med ljud, dels sådana du själv hör, dels sådana som bara hunden hör. 

Det kan vara en god idé att rådfråga en professionell hundtränare eller veterinär innan du använder antiskällhalsband. De kan ge råd om vilken typ av halsband som passar bäst för din hund och ge riktlinjer för korrekt användning.

10 Jun 2023