oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Ta hand om ditt yttre

Att ta hand om sitt yttre, det handlar inte om att vara fåfängd, utan är bra för att din kropp, din hud och ditt hår ska må bra. Det finns idag många bra produkter att välja mellan för att ha för dina hudvårdsrutiner eller hårvårdsrutiner. På fitline-beautyline.se finns det flera bra till exempel.

Ta hand om håret

Det är bra att ta hand om sitt hår, oavsett om man är man eller kvinna eller längden på håret. Bra schampo är ett måste och ett balsam efter. Schampot så att säga öppnar upp hårstråna och gör rent på djupet. För att stänga till samt få ett mer lättakammat hår är det bra att använda balsam efteråt. 

På sommaren är det bra att skydd håret mot UV-ljuset från solen, med en keps, scarf eller hatt. Under vintern utsätts håret för en del. Då är det viktigt att se till att håret inte blir uttorkat. Ett tips är att satsa på en bra inpackning och använda en gång i veckan

Satsa på bra hudvård

Även huden bör tas om hand på rätt sätt. Det genom att göras rent och återfukta den. Se till att ha en bra grund av produkter hemma som du använder till vardags. Se till att de är anpassade efter din hudtyp.

Här är några tips på hur du kan sköta om din hud på bästa sätt;

  • Tvätta ansiktet morgon och kväll med en rengöring anpassad för din hudtyp.
  • Köp en bra dag- och natt creme till din hudtyp.
  • Har du börjat få linjer runt ögonen är en bra ögoncreme att rekommendera.
  • Köp en bra peeling och peela ansiktet en gång i veckan för att få bort döda hudceller.
  • Också kost och träning spelar in på hur din hud mår. 
10 Feb 2021