oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Smart med solceller

Att skapa el på egen hand, är idag enkelt, tack vare solcellspaneler. Det går att ha solceller på hustaken, som fristående eller till och med placera dem på husbilen eller husvagnen, ja det finns även solcellspaket till båten!  Du kan hitta det hos Inverterbutiken. Solceller är ett bra sätt att ta vara på energin från solljuset och omvandla den till förnybar el. Att slippa tänka på att köpa el från elbolagen är inte fel det heller. Sen kan det vara så att du behöver lite extra under vintern, fast det går även spara el med ett solcellsbatteri.

Spara pengar med solceller

Även om det kan kosta en del i investering av sollcellspaket så är det värt det. Det eftersom att du sedan kan använda dig av egeproducerad el. Ditt behov av att köpa el minskar med minst 50 %. Du sparar därmed en massa pengar. Sedan kan du även sälja el vidare, till grannar eller olika elbolag. Det ger dig pengar att använda på annat. Det är bara att kolla av hos olika bolag vad de betalar. 

Smart ha med elen

Det är smart att man även kan ha solcellspaket på husbilen, så att du alltid kan skapa el och ha med dig. Är ju perfekt om du stannar på platser där det inte finns eluttag med mera. Då kan du ändå få el till din tv eller för att koka kaffe eller vad det är du vill göra i din husbil eller i din husvagn. Smidigt värre, eller hur!

29 Jun 2022