oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Skillnaden mellan mekanisk verkstad och vanlig verkstad

Vanlig verkstad eller mekanisk verkstad, vad är egentligen skillnanden mellan dessa båda? Om du vill läsa om en mekanisk verkstad, läs mer på Axido. Du kanske är ute efter viss hjälp inom något men inte vet om du ska vända dig till en verkstad, eller en mekanisk verkstad. Den största skillnaden är att en mekanisk verkstad utnyttjar och använder maskiner av olika typer i sitt arbete på verkstaden.

De som arbetar med dessa maskiner är personer som gått  speciella utbildningar och har fått certifikat för att kunna använda sig av dem.  En mycket vanlig arbetsuppgift på en mekanisk verkstad är CNS-operatör, vilket innebär precisionsarbete på vissa verkstadsarbetsuppgifter.

Vad gör en mekanisk verkstad?

En mekanisk verkstad sysslar oftast med olika arbeten. Dessa innefattar skärande av material av olika typer och tillverkar skilda delar, samt tar fram olika styckesdelar med detaljer som sedan används inom varierande industrier.

Kraven på standarden och miljön inom den mekaniska tillverkningen och industrin har de senaste åren ökat en del. Det har även gjort att kraven på både certifiering och säkerhet har ökat.

Kraven på vanliga verkstäder är oftast inte lika höga. På en verkstad jobbar man ofta med att från grunden tillverka olika produkter.

Både mekaniska verkstäder och vanliga verkstäder finns att hitta från norr till söder i hela Sverige. Det gör att det är lätt att hitta den verkstad som kan uppfylla det behov man har.

24 Jan 2022