oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Shoppa säkert på nätet

Läser du nyheterna? Det är många bedrägerier som sker över nätet. Och egentligen är det inte så konstigt, tjuvarna och bedragarna flyttar ju till internet, eftersom kunderna flyttar dit. Fortfarande är det många som inte vågar använda sitt kreditkort i en e-handel. Vilket är synd, då allt fler går över till att ha sin försäljning enbart över nätet. Det finns saker man kan göra för att handla säkert på nätet. På siten handlapånätet.nu får du några tips på hur du kan handla säkert:

Så kan du handla säkert på internet:

  • Var lite misstänksam. Lite misstänksamhet är alltid bra. Det innebär att du blir försiktig när det kommer till att handla på internet. Och behåll den misstänksamheten. Är butiken en riktig butik? Var finns kontaktuppgifterna? Du kan till och med ringa dem, bara för att kolla att det är en riktig affär du handlar från. Är du fortfarande osäker, kan du kolla upp bolaget på hemsidan Alla bolag.
  • Läs på. Ju mer du vet och känner till om internet, desto säkrare kommer du att känna dig när du handlar där. Kunskap är makt, så är det.
  • Betala säkert. Dels kan du kolla hemadressen, slutar början på adressen; alltså https, är det en säker anslutning och en säker affär. Kolla också att du har en "Secure Payment" när du ska betala, så är du säker på att du betalar på ett sådant sätt, att försvinner det pengar ur ditt bankkonto i samband med en sådan betalning, är banken skyldig att ersätta dig för stöld i samband med betalningen.

 

6 Nov 2017