oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Rök elektriska cigaretter!

Det kanske är en underlig uppmaning på en blogg. Röka är ju inte bra på något sätt. Det är farligt för dig och dem som finns i din omgivning. Men om det nu är så att man inte kan sluta röka, finns det bra sätt att stegvis trappa ned på rökandet. Det som är bra med en elektrisk cigarett är att du inte behöver byta vanorna på en gång. Som jag har förstått det innebär det att röka att man har vissa vanor. Vissa säger att det inte är nikotinet som håller fast rökaren i rökandet, utan att det svåra är att byta vanorna som det innebär att röka. Vissa börjar till och med dagen med att röka, för att vakna liksom. Andra röker efter maten, lunchen, middagen, eller vad det nu kan vara. Många feströker därför att de tycker att alkohol och rökning hör ihop.

Med e-cigarett behöver du inte byta vanor

Om man nu ska röka och vill gärna men kan inte sluta, är e-cigaretten en bra början. Den innehåller färre skadliga ämnen än den vanliga cigaretten. De vanliga cigaretter innehåller 4000 gifter, däribland tjära, kolmonoxid och arsenik. Ja, du läste rätt; arsenik. Rena rama giftet alltså. Med en e-cigarett får du i dig nikotin men du slipper den kolmonoxid som bildas när du tar bloss cigaretten. Med en e-cigarett bildas det istället vattenånga och det är det du drar i dig. Så vitt jag vet är vattenånga bättre än kolmonoxid och tjära.

E-cigaretter finns på nätet

De flesta e-cigaretterna ligger på nätet. Varför vet jag inte. Kanske tobakshandlarna tjänar mer på traditionella cigaretter. Så vitt jag har förstått har det inte blivit någon stor hype med e-cigaretter, vilket ju är mycket synd. Men du som röker, kan börja. Gå då in på eqcigs.se och handla bättre cigaretter. Sedan är det bara att försöka trappa ned. Lycka till!

27 Jul 2017