oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Olika former av massage

massage

Kroppens "operativsystem" behöver ju tas om hand om och det på flera olika sätt. Massage är inte fel att gå på. Det finns ju idag många olika varianter av massage med att välja på. Den som jobbar med massage, kan hos Swemed hitta bra massagebänkar förövrigt. Vad för typ av massage du ska välja beror lite på vad du behöver. Det kan vara att du behöver koppla av bara eller så behöver du massage mot en viss sorts smärta.

Massageformer

Ayurvedisk yogamassage

Ayurvedisk yogamassage är en kraftfull och unik kroppsbehandling mer än vad det är massage kan man säga. Här kombineras djupgående strykningar, andning och yogabaserade stretchövningar som öppnar upp och balanserar hela kroppen.

Bindvävsmassage

Denna form av massage ger en ökad blodcirkulation, flexiblare hud och att kroppen släpper på spänningar och värk.

Fibromassage

Den här metoden ska öka blodcirkulationen, lindra smärta och vara avspännande. Det är en form av massage som används för att lindra kroniska smärtor.

Idrottsmassage

Idrottsmassage används i syftet att förbättra en idrottares prestationer

Shiatsu

Shiatsu härstammar från Japan. Här knådar man inte på samma sätt som i den västerländska massagen, utan det är mer att man trycker på olika punkter samt använder stretch.

Svensk klassisk massage

Denna massage ökar blodcirkulationen och förbättrar syresättningen i muskulaturen vilket förbättrar ämnesomsättningen i musklerna.

Sedan så finns det så klart ännu fler massage-metoder än bara de jag nämnt här. Du kan testa dig fram för att se vad det är för massage som passar dig allra bäst. 

 

1 Sep 2019