oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Gör bostaden säkrare och tryggare

Just nu finns det flera faktorer som gör att sannolikheten för ett inbrott ökar. Det är snart midsommar och folk brukar vara bortresta, matpriser har gått upp rejält och det gäller även bränslepriserna. Inflation och oroligheter i världen ligger bakom och för de som redan lever på gränsen och har lätt att välja den kriminella banan blir beslutet enkelt att göra inbrott. 

Hur kan du göra för att skydda dig mot tjuvarna? Vi ger dig några tips nedan och sedan kan du själv välja vilken metod som passar dig allra bäst. För alla ska kunna resa bort utan att vara rädd för inbrott, alla har rätt till ett säkert och tryggt boende!

Larm eller grannsamverkan?

  • Skaffa vakthund
  • Samordna grannsamverkan så ni håller koll åt varandra
  • Installera smart hemlarm med kamera utan abonnemang
  • Köp väktartjänst
  • Abonnera på ett larmsystem

Alla dessa saker kan motverka inbrott på ett bra sätt men det bästa är att ha en kombination av dem. Om du berättar för dina grannar att du reser bort, och samtidigt övervakar ditt hem via mobilen med ett hemlarm utan abonnemang, så får du en mycket hög säkerhet. Även väktartjänst och prenumeration på larmtjänster fungerar men är då dyrare. 

Fördelen med ett smart larm är att du styr den via din mobil och du kan i den se vad som händer i realtid. Med en kamera vid ytterdörren så kan du till och med ta emot leveranser trots att du är på landet i stugan, eller på båten. 

20 Jun 2022