oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Fakturaköp på nätet

Oavsett operativsystem, så kan man via nätet sälja sina fakturor till ett bolag som sysslar med fakturaköp. Om du har ett företag och har behov av att omgående få in pengar så är att sälja fakturor ett av de bättre sätten faktiskt. Ett fakturaköp går till på det viset att du kontaktar ett factoringbolag som köper fakturor. De köper den av dig, och du får betalt omgående. Idag finns det många olika bolag som sysslar med factoring. Factoring är en form av finansieringsform för företag. Detta är egentligen ett gemensamt begrepp för alla typer av fakturafinansiering. Factoring omfattar bland annat fakturaköp, fakturabelåning samt bokföring, fakturautskick och risktäckning.

Sälja fakturor för att snabbt få kapital

Det kan finnas en mängd olika anledningar till att du och ditt företag snabbt måste få in pengar. Att sälja era fakturor är dock ett av de snabbaste sätten! Både stora och små företag kan sälja faktura, men det är främst förmånligt för mindre företag. Att sälja faktura innebär att ett företag omgående förbättrar sin likviditet och det gör att de kan få pengar direkt. 

Funderar du på att sälja faktura, välj ett factoringbolag som ger dig bäst förmåner och bäst betalt. Alla bolag har olika villkor och du bör noga syna avtalet och vad de erbjuder för procentsats. Dessutom kolla av om det finns andra typer av avgifter. Viktigt är även att se över om du säljer din faktura med eller utan regress, för det handlar om vem som står för risken om slutkunden inte betalar.

 

 

15 Feb 2017