oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Effektiva tips för dig som inte gillar att städa

Alla älskar väl att ha ett nystädat hem? Att alla saker är på sin plats och att det doftar gott gör att man kan slappna av på ett bra sätt. Det går att göra städningen effektivare och städa lite då och då, så att det inte tar en massa tid en dag i veckan. Alternativt anlitar du anettesallservice.se. Nedan följer ett gäng med städtips du kan ta till dig.

Smarta tips för städning

Om du ser till att hela tiden plocka undan efter dig så är det alltid var sak på sin plats. Du kan även se till att att det aldrig är en massa disk i diskhon eller på diskbänken. Städa upp i köket direkt efter att du har gjort något. Torka av ytorna och håll diskhon ren.

Samma sak med badrummet, städa av det lite snabbt efter varje användning av det. Torka ur handfatet, spraya doftspray med mera.

Ta med dig saker när du rör dig mellan rummen, så att alla saker alltid hamnar där de ska. Häng även alltid in alla kläder där de ska vara. Häng dem inte på stolen.

Gör det till en vana att ta ut soporna varje dag. Städa lite snabbt innan du går och lägger dig eller innan du åker hemifrån. Förbjud högar hemma och lär dina barn att alltid lägga undan sina saker.

Lägg en kvart varje dag på att ta hand om det som är rörigt. Avsätt gärna annars en tid för varje rum där du städar. 

18 Mar 2020