oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Det mänskliga operativsystemet

Det går förstås inte att jämföra en människa med en dator. Men ponera att det gick. Vad skulle kunna vara vårt operativsystem? Förmodligen hjärnan? Eller är det snarare psyket? Hjärnan har vi ju inte så mycket för utan psyket och vice versa. Vårt operativsystem kommer inte färdiginstallerat när vi föds utan byggs under vår uppväxt. Det uppdateras varje dag genom hela livet och det finns mängder av virus att utsättas för. De kan vi kanske kalla trauman - mindre och större. För att få bukt med virusen - våra trauman (ja, alla har trauman) - så är en smidig metod att gå i terapi. Man kan reda ut sina rädslor och destruktiva beteenden som blockerar operativsystemet att fungera optimalt. Det finns olika former av terapi såklart, själv har jag investerat i förebyggande psykoterapi - trodde jag - men den var inte bara förbyggande för även jag bar och bär på trauman. 

Utgå från individen

Jag har en psykoterapi kontakt i Malmö som jag varmt kan rekommendera - Younic. Där utgår de alltid från varje unik individ vilket är en förutsättning för effektiv terapi. Vi är alla unika, även om vi har väldigt många gemensamma nämnare. Min kontakt för samtalsterapi i Malmö kändes rätt från första början. Jag hade inga problem att öppna upp och det som jag var mest skraj för - den pinsamma tystnade - uppstod aldrig. De kan ju det där...

Målande jämförelse

Nu kan man ju inte jämföra en människa med en dator, men man kan alltid göra en målande jämförelse som kanske attraherar någon. Psykoterapi är en mycket värdefull investering - i en själv.

31 Oct 2017