oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Bra solskydd för altanen

Altanen, uteplatsen, vid poolen, där behövs det bra solskydd. Det finns idag olika sorters solskydd att välja på. Parasoll är ett av de mest vanliga. Ett parasoll kan ge en bra skuggig plats för altanen och det även vid poolen. Det finns en massa olika modeller av parasoller att välja på både med smarta funktioner så väl som gamla hederliga som bara fälls upp. Det finns klassiska stående, markisparasoll, dubbelparasoll med kraftigt stativ och friarmsparasoll.

Terrassmarkis

En annan bra lösning för solskydd är terrassmarkisen. Den brukar man placera just ovanför terassen eller altanen. Kolla av om det är möjligt att  fästa en markis på din husfasad, och vilken maxvikt du kan ha där. Du kan även göra den mer vindtålig genom att montera ett speciellt teleskopsstag i dess framkant, det finns att köpa som tillbehör hos de flesta återförsäljare. Se till att välja en markis som är vattentålig. Då skyddas du inte bara mot sol, utan även regnet. Det finns idag smarta markiser med motor så väl som markis med gammal hederlig vev.

Solskydd inne

Ibland kan det vara bra att ha solskydd inne med, i form av persinner eller rullgardiner, läs mer här om sådana. Det är inte fel att kunna ha det mörkt och svalt i sovrummet så väl som i tv-rummet. Det går även sätta upp fönstermarkiser, som gör att det blir skugga inne och ute. Det kan vara ett smart alternativ när det kommer till solskydd. 

5 Oct 2020