oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Att välja present till pappa

I veckan fyller min pappa 65 år. Det innebär att han slutar att jobba och går över till det sköna livet som pensionär. Äntligen! Även om pappa fortfarande är pigg så har man kunnat se att de senaste åren varit lite av en lång färds dag mot natt; han har gått till jobbet – men han har inte riktigt varit där. Så blir det väl förmodligen då man stannar på samma ställe över en längre tid och det är riskerna man tar då man inte hittar något som man verkligen brinner för. Jag har svårt att tro att jag kommer att hamna i en liknande situation då jag blir äldre – jag brinner för mycket för teknik och utveckling och jag tror att det är en passion som aldrig kommer sluta att glöda. I och för sig: min pappa brann säkerligen för läraryrket en gång i tiden också och det är möjligt att mitt brinnande intresse för teknik också kommer att avta med åren.

Min pappa är helt analog

Mitt intresse för teknik är dock ingenting som pappa kan relatera till; han är i det närmaste helt analog. Han gillar inte datorer, han har en mobil som enbart går att ringa med och han drar sig för att prova någonting nytt. Skulle min pappa ha levt på stenåldern så är jag ganska säker på att han hade varit den tydligaste motståndaren till hjulets uppkomst. Det här ställer till problem inför det som komma skall: vad ska jag köpa för typ av present till honom? Allt tekniskt går bort och han vill säkerligen ha någonting mer personligt än en genomgång kring Androidens storhet.

Jag har dock en plan B och detta i form av en upplevelse. Att min pappa gillar mer fysiska saker och upplevelser är ett faktum – han och mamma har nog varit i de flesta europeiska länder som finns. Därför är det extremt bra att jag hittat en sida som säljer saker som ger minnen och upplevelser snarare än någonting som man ”bara har” i sin ägo. Just nu väljer jag mellan följande saker som present till pappa:

  • Tigerträning på Zoo i Köpenhamn. Han älskar djur och ju farligare desto bättre. Han talar fortfarande lyriskt om den gången han och mamma dök ner i en hajbur i Sydafrika. Det som talar mot är dock att tigrarna lever i fångenskap – något som han inte är ett större fan av.

  • Prova att köra hundspann. Då jag var liten så var min – och pappas – favoritbok Skriet Från Vildmarken av Jack London. Hunden Bucks öde berörde oss båda så djupt att det inte var ovanligt att vi grät tillsammans. Hundar och i synnerhet hundspann har därför en stor plats i våra hjärtan – kanske kan vi genomföra den här upplevelsen tillsammans?

  •  Tandemskärmflyg. Om han vågar. Han är inte direkt känd för att bemästra höga höjder – men jag tror att det känns säkrare med en erfaren instruktör precis bakom ryggen. Annars får mamma ta över presenten; hon älskar höjder.

 

30 Sep 2017