oslike.se - Allt om OS

En blogg om olika operativsystem

Är du i behov av rekrytering?

Ny personal är ju ibland ett måste att få tag på. För att få fatt på rätt personer, för jobbet, så är det bra satsa på en hållbar rekrytering. Om du vill kunna rekrytera hållbart, så är det smart att ta hjälp av en rekryteringstjänst eller rekryteringsföretag. Att rekrytera kräver kunskaper så väl som att det är bra om du har både tid och tålamod för att klara av det. Det är ju en rätt lång process med många olika delar som ska göras. 

Gör en bra rekrytering

När det är dags att rekrytera, så är det bra att göra rätt från start. Bland annat är det ett måste att ta fram en bra och passande kravprofil. Dessutom måste se till att marknadsföra den tjänst du erbjuder. Du måste också göra ett urval och ha en plan för intervjun av kandidaterna.

Att intervjua av kandidater är en viktig del i processen med att rekrytera hållbart. Det finns olika former du kan använda, så välj en modell som passar dig. Bland annat går det att genomföra intervjun som ett jämlikt samtal. Se till att innan du intervjuar är förberedd. Du ska läsa igenom kandidatens CV.

Det händer att man gör en felrekrytering, det är lite sånt man får räkna med. För att förbättra chanserna till ett göra bra rekrytering som är hållbar och där rätt person hamnar på rätt platgs så kan det vara värt att använda en rekryteringstjänst. 

29 Nov 2021