Allt fler e-shoppar

Allt fler shoppar på nätet istället för som man altid gjort; sprungit ut och in i olika affärer, provat kläder i trånga provrum, tummat på lakan och dukat och luktat på läderväskor. Istället sitter vi hemma och kollar igenom de olika e-handlarna, jämför priser via prisjämförelsesajter och väljer att betala via olika säkerhetsappar. Hur kommer det sig att det blev så här?

Vi handlar bekvämt hemma

Vi söker allt mer hemma, på datorn, på nätet efter kläder, verktyg. Vi ser var den finns och köper den och beställer hem den direkt till brevlådan. Enkelt, bekvämt och väldigt mycket mer prisvärt. Man ska nämligen också addera till exempelvis näthandel att det i många fall är kundens marknad. Kunden kan på ett helt annat sätt söka, hitta och jämföra priser på specifika produkter och vi kan  välja om vi vill acceptera priset eller hitta ett bättre någon annanstans.

Vi kan jämföra bättre på nätet

Vår jämförelse har blivit avsevärt mycket större eftersom internet är globalt och inte enbart lokalt. Nu spelar det ingen roll om huruvida kunden sitter i Säffle, Boden eller i Stockholm. Samma produkter är tillgängliga överallt, för alla. De fördelarna har de fysiska butikerna inte matcha. Det är några av anledningarna till att e-handlarna kunnat växa så pass som de gjort. Vill du ha fler shoppingtips kan du läsa dem här.

 

 

 

28 aug 2017